НУИ "ДОБРИ ХРИСТОВ"
ВАРНА
ИСТОРИЯ              СПЕЦИАЛНОСТИ              ИЗЯВИ               ПРИЕМ                 ГАЛЕРИЯ
     НАГРАДИ                      УЧИЛИЩЕН ПРАВИЛНИК                      КОНТАКТИ                        ПРОЕКТИ                 ВРЪЗКИ


Духовият оркестър на Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна осъществи между 3 и 11 юли участие в Първия международен фестивал на духовите оркестри, провел се на гръцкия о-в Кос. Това е остров с древна цивилизационна история, населен понастоящем с  пъстро население, основно гърци, които приемат музикалните изпълнения с огромна радост и уважение към музикантите - изпълнители. Във фестивала участвахме общо осем оркестъра, от които 5 гръцки, а останалите съответно от Швеция, Русия и България. Свирихме на открито в различни части на острова, по улиците, където дефилира оркестъра с мажоретния състав на училището, и на специални организирани концерти , с многобройна  публика и  правостоящи, на сцена, построена сред зидовете на древна крепост, с чудесна акустика.
На директора на Н У И "Добри Христов " - Варна г-н Христо Дипчиков бе поднесен  и плакет за участие във фестивала лично от главата на православната църква на о-в Кос, а на диригента на оркестъра г-н Марко Добрев - от Кмета. Получихме покани за участие в международни фестивали до 2012 г., което е сериозен успех за нас и признание за отличната работа на всички учители и ученици от Н У И "Добри Христов" - Варна.